Salsa Libre

vivendi.jpg

Salsa Libre is ontstaan uit een combinatie van vrijheid, toevalligheid, passie en vooral heel veel liefde.

Ik, Anouk, ga en dans waar de wind mij heen brengt. En hoewel ik over veel zaken in het leven kan twijfelen, is dans daar nooit een van geweest. Mijn liefde voor dans is ontstaan toen ik 8 jaar oud was en Shakira ‘Whenever Wherever’ zag performen op televisie. En deze liefde werd alleen maar groter toen ik mijn eerste danspasjes hip-hop, ballet en modern in balletschool La Danse te Edam mocht zetten. De liefde voor salsadansen is echter pas écht ontstaan op Aruba, waar ik in 2015 een stage deed voor mijn studie Geneeskunde. Bij terugkomst in Nederland ging er een wereld voor mij open; je kon hier iedere dag van de week dansen op verschillende feesten door het hele land heen: Een nieuwe passie was geboren!

Toen ik ontdekte dat er in Edam nog geen salsalessen werden aangeboden, ontstond een gedurfd idee. Zou ik hier in Edam - mijn hometown - mijn passies voor onderwijs, dans en nieuw avontuur kunnen combineren? Het antwoord hierop is gelukkig een volmondig ‘JA’ gebleken. Maar niet zonder hulp. Zonder mijn danspartner Mike zou ik mijn leerlingen nooit het niveau aan kunnen bieden wat ze verdienen. Daarnaast heb ik een groot team van vrijwilligers om me heen die me gelukkig veelvuldig voorzien van tips, tricks en liefde.

Ik kijk ernaar uit ook jou te zien bij een cursus of feest! En wie weet dat we ook een dansje kunnen delen.

Anouk Lagerburg

 
DSC_0423.jpg

Ik, Mike, heb een passie voor bewegen. Al op jonge leeftijd was ik fanatiek aan het sporten. Het maakte me niet uit wat voor sport het was, ik ging er vol voor en vond het fantastisch om bezig te zijn met beweging. Ik kwam pas voor het eerst in aanraking met dansen tijdens een Galafeest in mijn studententijd. Een studiegenootje had jaren op stijldansen gezeten en liet mij zien hoe het moest. Ik vond het fantastisch en het smaakte naar meer. Binnen een jaar werd ik opgeleid tot Salsa docent en trad ik op met mijn eerste showteam. Nu 10 jaar later ben ik nog steeds bezig om mijn passie voor dansen over te brengen aan anderen en geef ik met veel plezier salsales in Edam en Volendam en zit ik in twee showteams.

Mike Mensink

 

Voel je vrij om te dansen

Salsa_Edam_custom2_WHITE_crop.png
 
DSC_0730.JPG